Verdachte Rotterdamse schietpartij geen verdachte meer

De man die is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij van afgelopen woensdagavond op de Putsebocht in Rotterdam-Zuid is geen verdachte meer en vrijdag op vrije voeten gesteld, aldus de politie.

Op de Putsebocht kwam op 6 november rond 22.00 de 30-jarige Rotterdammer Enchi Alberto door een vuurwapen om het leven. Hij zat in een auto toen hij meerdere keren werd beschoten. Reanimatie mocht niet meer baten en hij overleed ter plekke.

Diezelfde avond werd een 33-jarige Rotterdammer aangehouden die kort voor de schietpartij met Alberto in de auto zat. Zijn betrokkenheid  is door de politie uitgebreid onderzocht. De conclusie is dat de man geen verdachte meer is. Hij is getuige in het onderzoek. Deze man is sinds vrijdag 8 november weer op vrije voeten.

Sinds de avond werkt een team van twintig rechercheurs op de zaak. Naast sporenonderzoek en het uitkijken van camerabeelden, spreekt de politie met omwonenden en getuigen. De schietpartij vond plaats voor een supermarkt op de Putsebocht. De supermarkt is inmiddels op last van de burgemeester gesloten.