Verdachte Satudarah opnieuw gehecht

Een lid van MC Satudarah die verdachte is in een grootschalig onderzoek naar de handel in synthetische drugs en witwassen is woensdag opnieuw in voorlopige hechtenis geplaatst. De 34-jarige man had de voorwaarden van zijn schorsing overtreden. Hij is tot twee keer toe in de afgelopen maanden betrapt op het bezit van xtc, zo stelt net Openbaar Ministerie.

In het onderzoek onder leiding van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie waren er in november 2011 een groot aantal aanhoudingen en de doorzoeking van het clubhuis van de Satudarah Motorclub in Tilburg. Bij die doorzoekingen zijn amfetamine, vuurwapens, een raketwerper, hasj, BMK (grondstof voor synthetische drugs), motorfietsen, personenauto's en meer dan honderdduizend euro aan contant geld in beslag genomen.

Dat strafrechtelijk onderzoek is nog in volle gang, aldus het OM. Er zijn meer dan 15 verdachten, waaronder de stichting Southern Comfort Maluku. Die stichting is de rechtspersoon achter de chapter Southside van de motorclub Satudarah.

Zie ook:

Satudarah-leden gepakt voor wapenhandel