3 mensen doodgeschoten in rechtszaal Milaan (UPDATE)

Bij een schietpartij in een rechtbank in Milaan zijn drie doden gevallen. Eén van de slachtoffers is de rechter. De schutter zou een verdachte zijn in een fraudezaak. Hij is op de vlucht geslagen, maar de politie heeft hem inmiddels gearresteerd.

Dat melden Italiaanse media. De man zou vier of vijf keer hebben geschoten. Naast de rechter is ook een hoge functionaris van de rechtbank om het leven gekomen. Daarnaast is zeker één persoon gewond geraakt.

Schoten gericht op getuige

De schutter zou hebben gericht op een getuige. Italiaanse media melden dat die ook is omgekomen bij de schietpartij. Ook is er op het publiek geschoten. De schutter wist na de schietpartij te ontkomen. Het is niet duidelijk of hij daarna op de vlucht is geslagen, of dat hij zich heeft verschuild in het gebouw.

De eerste berichten waren dat de man het gebouw niet uit heeft weten te komen. De schietpartij vond plaats op de vierde verdieping; de politie had de derde verdieping gebarricadeerd. Rond het gebouw werden daarna nog schoten gehoord.

Er gaan ook verhalen dat de man heeft geprobeerd om met een motorfiets te vluchten. De politie zou hem daarna hebben aangehouden. Beide scenario’s zijn niet bevestigd. Wel hebben autoriteiten gezegd dat de man na een kort vuurgevecht is aangehouden.

Hoe de man het vuurwapen in de rechtbank heeft weten te smokkelen, is niet duidelijk.