Verdachte schietpartij meldt zich in ziekenhuis

De politie heeft een 30-jarige man uit Kerkrade in een ziekenhuis in Aken (Duitsland) opgepakt omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij. Toen de politie hem wilde oppakken, zijn er schoten gelost. De man raakte daarbij gewond maar wist te ontkomen. Hij werd later gearresteerd toen hij zich met een schotwond in het ziekenhuis in het Duitse Aken meldde.

De man wordt ervan verdacht dat hij donderdag een man uit Kerkrade heeft neergeschoten. Het slachtoffer werd achter zijn huis neergeschoten en moest daarna naar het ziekenhuis. De twee zijn volgens de politie bekenden van elkaar.

De politie zag de verdachte door de Nieuwstraat in Kerkrade rijden. Deze straat ligt voor een deel in Nederland en voor een deel in Duitsland. Toen de agenten hem wilden oppakken, reed hij op hen in. Een van de agenten trok zijn wapen en schoot op de auto. Hij raakte de bestuurder, maar die reed door.

De Duitse politie onderzoekt het schieten van de Nederlandse agenten op Duits grondgebied. De verdachte ligt zaterdag nog in het ziekenhuis maar is niet levensgevaarlijk gewond.