Verdachte schietpartij DH vrij

Een 32-jarige Hagenaar die verdacht werd van poging tot doodslag na een schietpartij in Den Haag is vrijdag door de rechtbank in Den Haag op vrije voeten gesteld. Aan de schietpartij ging een vechtpartij vooraf tussen twee groepen glazenwassers. Volgens een goed ingevoerde bron komt één van beide groepen in beeld in een politie-onderzoek naar de motorclub Satudarah. 

Volgens het politieonderzoek is het op de avond van 11 november in café Het Schuurtje aan de Haagse Leyweg tot een confrontatie gekomen tussen twee groepen mannen. Oorzaak van de knokpartij was een conflict tussen groepen glazenwassers over werkterrein in Den Haag. Er zou een groep mannen uit Scheveningen ruzie hebben gemaakt met andere bezoekers van het café. 

In het café werd een flinke ravage aangericht. Tijdens de vechtpartij zou de 32-jarige verdachte uit de “Haagse” groep naar zijn auto zijn gelopen en daar een pistool uit hebben gepakt. Vervolgens zou door hem op de “Scheveningers” zijn geschoten. Daarbij zou iemand zijn geraakt maar de politie heeft niet kunnen vaststellen wie het slachtoffer is.

Al met al vond de rechtbank dat er niet al te veel bewijs lag tegen de verdachte. ‘Daarmee is een veroordeling onwaarschijnlijk geworden’, zegt zijn advocaat Michel van Stratum.

Overigens had de politie andere verdachten op de korrel maar die zijn niet aangehouden.

In een onderzoek naar leden van de MC Satudarah zou ook informatie naar voren komen over personen die betrokken waren bij de vechtpartij aan de Leyweg.

{youtube}kXdhM3ShHzU{/youtube}