Verdachte moord woonwagenkamp meldt zich

Een Eindhovenaar (29) die ervan wordt verdacht dat hij de 29-jarige Jan van Wanrooij heeft doodgeschoten op het woonwagenkamp in Eindhoven is door de politie aangehouden. De politie heeft dat bevestigd. Hij heeft zich maandag rond zes uur gemeld bij het politiebureau. Op Facebook laat de schoonvader van het slachtoffer weten dat ‘de teringlijer die ons in deze ellende heeft gebracht’ is gepakt.

‘Hehe we krijgen net het telefoontje binnen dat ze die teringlijer te pakken hebben die ons in deze ellende heeft gebracht (…). Ik hoop dat (hij) ooit in z’n leven mag meemaken wat wij nu doorstaan’, aldus de schoonvader op Facebook.

Jan van Wanrooij werd vrijdagmiddag rond een uur of een doodgeschoten in zijn auto op het woonwagenkamp in Eindhoven. Van Wanrooij was geen bewoner van het woonwagenkamp, maar was er wel een bekende. Wat de aanleiding van voor de schietpartij is, is nog altijd onduidelijk. De politie zocht een tijdje met een helikopter naar de schutter maar dat leverde niets op.

In januari werd er op het woonwagenkamp een inval gedaan door de politie. Daarbij werden 19 mensen aangehouden en honderdduizenden euro’s contant geld in beslag genomen. Ook werd er een wietknipperij opgerold, 156 kilo wiet en een vuurwapen in beslag genomen.

Lees ook:

Dode is bekende op woonwagenkamp

Grote vangst na inval woonwagenkamp