‘Verdachte schutter Groningen ging wapen halen na ruzie’

Het dodelijke slachtoffer dat afgelopen zaterdag viel na een schietpartij in de binnenstad van Groningen, was deelnemer aan een vrijgezellenuitje van een groep Friese mannen. De verdachte schutter ging volgens RTV Noord na een ruzie zijn wapen halen.

Ruzie

Drie mannen raakten afgelopen zaterdagavond gewond tijdens een avondje stappen in de binnenstad van Groningen, nadat een man een aantal keren schoot op de groep waar ze mee op stap waren. Een 50-jarig lid van de groep stierf de volgende dag aan zijn verwondingen.

RTV Noord meldt nu dat de groep eerder op een terras ruzie had gekregen met de man, en dat deze daarna zijn wapen was gaan halen.

Terras

De groep reisde zaterdagmiddag met een bus vanuit Leeuwarden naar Groningen. Daar hadden ze volgens een bron die de groep kent, wat gegeten, waarna ze op een terras gingen zitten.

Daar volgde een ruzie met de 24-jarige verdachte schutter. Volgens de bron ging deze daarop zijn wapen uit zijn auto halen en keerde hij daarmee terug. Hij zou de groep al op het terras hebben willen beschieten, maar kennelijk weigerde het wapen in eerste instantie.

De verdachte vluchtte daarop, en de groep ging achter hem aan. ‘Dit zijn gasten die er niet voor terugdeinzen om hem een lesje te leren’, verklaart de bron aan RTV Noord.

Aardig

Volgens buurtbewoners staat de verdachte in de buurt bekend als drugsdealer. Toch heeft hij er geen slechte reputatie. ‘Het is best een aardige kerel, hij helpt de dames ook wel eens als ze lastig worden gevallen’, vertelt een bewoner.

Of de groep drugs wilde kopen, is niet bekend.