Verdachte “seks-moord” naar Pieter Baan

De vrouw die  vorig jaar tijdens de seks haar man zou hebben willen vermoorden, zal deze week voor psychisch onderzoek worden geplaatst in het Pieter Baan Centrum (PBC) in Utrecht. Dit is dinsdag bij een tussentijdse zitting bij de rechtbank in Alkmaar bepaald.

Knuppel

De 29-jarige Margit H. uit Andijk zou vorig jaar tijdens een seksspel haar man hebben willen vermoorden. Toen ze uit haar werk kwam had ze hem eerst geboeid en geblinddoekt en daarna sloeg ze hem met een knuppel bewusteloos en stak ze op hem in. Haar advocaat heeft gezegd dat ze aan alle onderzoeken mee wil doen.

Extra onderzoek

In maart heeft het Openbaar Ministerie wegens poging tot moord al twaalf jaar cel tegen de vrouw geëist. Er is vastgesteld dat zij geen persoonlijkheidsstoornis heeft. Maar de rechtbank heeft in een tussenvonnis bepaald echter dat extra onderzoek nodig is.

Thriller

De man overleefde de aanslag maar lag een maand in het ziekenhuis met inwendige en externe verwondingen. Long, maag en middenrif vertoonden perforaties. De vrouw houdt vol zich niets van de gebeurtenissen te kunnen herinneren. Onderzoekers houden het voor mogelijk dat ze dit geheugenverlies simuleert of aandikt. De officier van justitie is ervan overtuigd dat de vrouw een moord wilde plegen en dat tevoren uitdacht, zoals beschreven staat in de thriller ‘You belong to me’ van schrijfster Karen Rose, een titel die ze uit de bibliotheek leende.