Verdachte shisha-schietpartij was in Parijs

De recherche in Amsterdam zegt ‘na zeer intensief onderzoek’ een 33-jarige Amsterdammer te hebben aangehouden voor de dodelijke schietpartij voor een shishalounge aan de Ten Katestraat in Amsterdam-West.

Parijs

Hoe de politie hem op het spoor is gekomen is niet bekend gemaakt. De aangehouden Amsterdammer wordt ervan verdacht dat hij heeft geschoten. Hij is vorige week aangehouden in Parijs en is inmiddels overgebracht naar de Amsterdamse politie. Na zijn aanhouding hebben er twee zoekingen plaatsgevonden in een woning in Amsterdam-Zuidoost en een woning in Zaandijk. In Zaandijk werd een kilo cocaïne, een vuurwapen en 10.000 euro aan contant geld aangetroffen. In verband met deze vondst is een 46-jarige man uit Zaandijk aangehouden, die nog vastzit. Het gevonden vuurwapen is niet gebruikt in de Ten Katestraat.

Ruzie

Op 11 november 2016 kwam toen door een verdwaalde kogel de 18-jarige Naoufal Mohammadi om het leven. Naoufal Mohammadi was die avond als bezoeker in een shisha lounge aan de Ten Katestraat toen twee mannen daar rond 18.30 ruzie met elkaar kregen. De twee ruziënde mannen zijn naar buiten gegaan en even verderop in de straat ontaardde dit in een vechtpartij tussen in ieder geval drie mannen. Bezoekers uit de shishalounge, waaronder Naoufal, zijn buiten poolshoogte gaan nemen bij de ruzie. Op enig moment is er geschoten en daarbij is Naoufal onbedoeld geraakt. Hij is in de shisha lounge gereanimeerd, maar in het ziekenhuis overleden. Twee andere mannen die betrokken waren bij de ruzie op straat raakten lichtgewond door schoten.

De politie deed op de avond van het incident meerdere aanhoudingen. Donderdag zegt de politie dat inmiddels gebleken is dat deze verdachten niets met de schietpartij te maken hadden.

Zie ook:

Shishalounge Ten Katestraat dicht

Schutter Ten Katestraat had ‘Aziatisch’ uiterlijk (UPDATE)

Slachtoffer Ten Katestraat was toevallige passant

‘Ruzie in shishalounge aanleiding schietpartij’