Verdachte steekpartij geen bekende politie

De 31-jarige man die vorige week een vrouw op de Croeselaan in Utrecht neerstak is geen bekende van politie of justitie in Nederland. Volgens het Openbaar Ministerie is hij van Poolse komaf en en had hij geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

Beelden

Na het incident overleed een 41-jarige medewerkster van de Rabobank aan haar verwondingen. De verdachte zit in voorarrest op verdenking van moord dan wel doodslag. De verdachte werd kort na het geweld aangehouden.

Er zijn inmiddels sporen veilig gesteld, en er is kleding en computerapparatuur in beslag genomen. Verder zijn er zijn (bewaking)beelden opgevraagd en is een groot aantal getuigen is gehoord. Er zijn familierechercheurs ingeschakeld die het contact met de nabestaanden onderhouden. Ook is de verdachte na de aanhouding diverse malen gehoord.

Rabobank

Het onderzoek is nog altijd in volle gang en richt zich op de toedracht van het incident en de persoon en achtergrond van de verdachte. Er zijn nog altijd beperkingen van kracht. Woensdag voerde het Openbaar Ministerie een gesprek plaatsgevonden met personeel en directie van de Rabobank. Eind volgende week zal het Openbaar Ministerie vragen om verlenging van het voorarrest.