Verdachte tbs’er hotelmoord vaker voortvluchtig

De 47-jarige man die vrijdagavond is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een man en een vrouw in een hotel in Arnhem, een voortvluchtige tbs’er, is al twee keer eerder niet teruggekomen van een verblijf buiten de tbs-kliniek.

Dat schrijft het AD zondag. In 2014 keerde deze René de L. niet terug van een onbegeleid verlof uit tbs-kliniek Rooyse Wissel. Twee weken later werd hij herkend in een Hema in Maarssen, aangehouden en weer teruggebracht naar de kliniek. Het was toen al de tweede keer dat hij niet terugkwam, 2,5 jaar eerder gebeurde dat ook al. Toen kwam hij zelf terug.

Hotelmoorden

Nu was hij in behandeling bij een tbs-kliniek in Almere. Hij keerde daar niet terug nadat hij werk had gedaan buiten de kliniek. Sinds 15 maart was hij voortvluchtig. Hij meldde zichzelf vrijdagavond op een politiebureau. De man is in 2006 veroordeeld voor een niet nader genoemd geweldsdelict.

Mogelijk is De L. korte tijd te gast geweest in het voormalige hotel Rembrandt. De 71-jarige hoteleigenaar Benny Peters en een 73-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn daar donderdag dood gevonden. Tot nu toe heeft het onderzoeksteam geen nadere relatie tussen de verdachte en de slachtoffers kunnen vaststellen. Het ministerie van Veiligheid en Justitie laat onderzoek doen naar de behandeling van de verdachte.