‘Verdachte Thialf chanteerde slachtoffer’

De man die voortvluchtig is nadat hij geschoten zou hebben op de directeur van een ingenieursbureau bij ijsstadion Thialf in Heerenveen wordt verdacht van chantage. Aldus De Volkskrant.

E-mail

Charles van der W. probeerde volgens de krant directeur Bert Jonker van het ingenieursbureau Clafis geld afhandig te make maar deze ging daar niet op in. Ondanks dat hij was geadviseerd aangifte te doen liet Jonker het voorbijgaan. De Volkrant heeft een e-mail waarin verdachte Charles van der W. een vergoeding vraagt voor ‘diensten’ aan Jonker of diens bedrijf Clafis. Hij dreigde een ‘belastende verklaring’ bij het Openbaar Ministerie af te leggen als Jonker niet zou betalen of opnamen van vertrouwelijke gesprekken met Jonker te openbaren.

Brazilië

Van der W. en Jonker waren overeengekomen dat Jonker het noodlijdende bedrijf E-S Projects van Van der W. zou overnemen. Jonker zou hiervan af hebben gezien nadat mensen van zijn bedrijf Clafis een schuld van 144.000 euro in de boeken van E-S constateerden. Maar volgens Van der W. had Jonker zijn woord gegeven. E-S Projects ging in april 2015 failliet. Van der W. was in januari dat jaar met 200.000 euro uit zijn bedrijf met zijn Braziliaanse vrouw vertrokken naar Brazilië.

Van der W. wordt sinds de schietpartij internationaal gezocht.