Verdachte Tilburgse moordzaak overgeleverd

De Irakese man die verdacht wordt van de moord/doodslag op de 20-jarige Rachel Brito Abelenda in Tilburg is donderdag overgeleverd aan Nederland. De vermoedelijk 21-jarige man is de vriend van het slachtoffer. De jonge vrouw werd in september vorig jaar dood aangetroffen in haar auto. Dat meldt de politie vrijdag.

De verdachte werd na een tip bij de Zwitserse politie door hen gelokaliseerd en op vrijdag 6 december 2013 op verzoek van het Nederlands Openbaar Ministerie (OM) gearresteerd.

Het 20-jarige slachtoffer werd  op zondagavond 22 september 2013 dood aangetroffen in haar auto op de Stokhasseltlaan in Tilburg. De vrouw zat op de bijrijdersstoel van de auto die bij een bushalte geparkeerd stond. Sindsdien was haar vriend spoorloos.

Na de arrestatie van de verdachte hebben de Nederlandse autoriteiten gevraagd om overlevering. Hij zit nu in het cellencomplex in Breda. Zijn werkelijke identiteit wordt nog onderzocht. In Nederland gebruikte hij na aankomst in 2007 verschillende aliassen, aldus de politie.

Lees ook:

Dode vrouw Tilburg: vriend verdachte