‘Verdachte van Eindhovense moord zakenrelatie slachtoffer’

De man die vastzit voor de moord op Eindhovenaar Fouad Rashidi deed zaken met het slachtoffer, dat zegt volgens het Eindhovens Dagblad de advocaat van de nabestaanden van Rashidi.

Zakelijk conflict

Of er in die zakelijke relatie een motief zit voor de moord staat niet vast, mogelijk hadden de twee een zakelijk conflict. De politie wil daarover niets zeggen. De 57-jarige verdachte heeft een garagebedrijf op Ekkersrijt in Son. Rashidi had een bedrijf in autolakproducten. De zilvergrijze Suzuki Swift waarin hij zat toen hij werd vermoord, kocht hij van de mogelijke schutter. Dat vertelde een bekende van het slachtoffer aan het ED.

Signalement

De nu opgepakte man is van geboorte een Iraniër. Hij woont in een huurhuis niet ver van de Sionstraat waar de 34-jarige stadgenoot Rashidi werd doodgeschoten.

Getuigen zeggen dat de schutter geen gezichtsbedekking had. De kogels werden onder het oog van een getuige afgevuurd. Na de schoten zou hij een tas uit de auto van het slachtoffer hebben weggenomen. Er was op dat moment nog daglicht. Meerdere mensen hebben de schutter zien vluchten. De politie beschikt over een helder signalement: een kleine, gezette man met een mediterraan uiterlijk van tussen de 50 en 53 jaar oud. De verdachte zou aan die kenmerken voldoen.

De verdachte had tot voor enkele jaren een autoschoonmaakbedrijf in Ekkersrijt. In hetzelfde pand had Eindhovenaar Toon Sweegers later een autohandel, Sweegers is half april geliquideerd in de Eindhovense wijk Strijp. De eveneens geliquideerde Marcel van Hout had een bedrijf in bouwmaterialen om de hoek in Ekkersrijt.