Verdachte van moord uit 1979 aangehouden in VS

De politie in de Verenigde Staten heeft een man aangehouden en beschuldigd van een moord op een vrouw die in 1979 werd gepleegd.

Gewurgd

De 64-jarige James Dye zou de moord op Evelyn Kay Day hebben gepleegd. Zij werd in december 1979 dood gevonden. De 29-jarige laborante was seksueel mishandeld en gewurgd met de riem van haar jas.

Ze was het laatst gezien op de parkeerplaats van de universiteit in Colorado waar ze werkte. Haar man deed aangifte van vermissing, toen hij in de ochtend ontdekte dat zijn vrouw niet was teruggekeerd van haar nachtdienst.

Om half zes in de ochtend vonden haar collega’s haar auto, met haar levenloze lichaam in de achterbak. Onderzoek van de politie naar de moord leidde niet tot een resultaat.

Match

Deze week werd de verdachte in Kansas gearresteerd, nadat zijn DNA-profiel matchte met DNA-monsters van de plaats delict van destijds. Het ging onder meer om monsters die te maken hadden met de verkrachting van Kay Day, en sporen onder haar vingernagels die waren veiliggesteld.

Nooit van gehoord

Rechercheurs ontdekten ook dat de verdachte man in het jaar van de moord colleges volgde op de universiteit waar Kay Day werkte. James Dye ontkent dat hij de vrouw kende. Hij claimt zelfs nooit van de moord te hebben gehoord.