Verdachte van overval snel gepakt door kentekenherkenning

De politie heeft woensdag, nadat een snelwegsysteem een nummerbord herkende, een man opgepakt voor een overval eerder op die dag.

Nummer

Het zogenaamde ANPR-systeem (Automatic Number Plate Recognition) registreerde gisteravond op de A-16 het nummerbord van de auto waarin de man reed. Dat nummer werd eerder op de dag genoteerd, na een overval op een bedrijventerrein in Rijsbergen. Dit meldt de politie donderdag.

Pistool

Bij een ontmoeting met een andere man daar, rond het middaguur, pakte de verdachte plotseling een pistool en eiste hij geld. In de worsteling die volgde, ging dat wapen af en raakte de man die later hiervan aangifte deed, gewond.

Stopteken

Nadat het kentekenherkenningssysteem het nummerbord van de auto van de verdachte gisteravond herkende, zetten politieauto’s de achtervolging in. De man reageerde op een stopteken, waarna de politie vanwege het feit dat hij gewapend was, de speciale arrestatieprocedure hiervoor volgde. De bestuurder van de auto bleek een 21-jarige Belg, die inmiddels is vastgezet.