Verdachte van twee explosies meldt zich na tonen beelden

Verdachte van twee explosies meldt zich na tonen beelden

Een 17-jarige verdachte van twee explosies heeft zich bij de politie gemeld, nadat er nog onherkenbare beelden van hem waren getoond bij de regionale omroep.

Betrokken

In het opsporingsprogramma Team West van RTV West werden dinsdag 31 oktober beelden getoond van twee jongens. Die jongens worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij twee explosies in Zoetermeer. Op vrijdagavond 3 november meldde zich één van deze jongens bij de politie, een 17-jarige inwoner uit De Lier.

Aanhouding

In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 oktober vonden twee explosies plaats in Zoetermeer. De eerste explosie was rond 23.00, in de Streefkerkstraat. De tweede vond plaats rond 23.25 in de Ruivenstraat. Bij deze explosies raakte niemand gewond. Woningen werden door de explosies wel beschadigd.

Kans

In het opsporingsprogramma Team West en via sociale media werden beelden getoond van de twee verdachten. Omdat de twee jongens waarschijnlijk minderjarig zijn, werden hun gezichten onherkenbaar gemaakt. De officier van justitie gaf ze hiermee de kans zich te melden bij de politie. De volgende uitzending zouden hun gezichten wel herkenbaar worden getoond.

Na de oproep meldde één van de verdachten zich. Deze 17-jarige jongen zit nog vast en wordt gehoord, meldt de politie zondag in een bericht.