‘Verdachte vast voor liquidatiepoging Wout Sabee’

Een van de mannen die vorige week werd opgepakt in de Nieuwegeinse wijk Fokkesteeg zou worden verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van drugshandelaar Wout Sabee, aldus het Algemeen Dagblad. Eerder werd bekend dat er een verdachte was aangehouden voor een liquidatiepoging.

Tip

Wout Sabee overleefde een liquidatiepoging maar kwam twee jaar later, in juni 2016 na een schietpartij bij zijn huis in De Meern om het leven. Volgens het AD is nu de 35-jarige Marcel D. uit Nieuwegein opgepakt na een tip over de moord op Sabee (70). Marcel D. wordt ook verdacht van grootschalige cocaïnehandel, aldus de krant.

Er zijn overigens bij de actie nog vijf andere mannen aangehouden, ook om verdenkingen van cocaïnehandel.

Anzi

Wout Sabee was van oudsher een hasjhandelaar. Er zijn geruchten dat hij overstapte op de cokehandel en daarmee in de problemen kwam. In 2014 overleefde hij een aanslag op zijn leven. Volgens het AD is Sabee in 2015 gewaarschuwd door de inmiddels geliquideerde drugshandelaar Aziz Anzi dat een tweede aanslag zou volgen. Sabee weigerde politiebescherming.

Het Veerhuis

Marcel D. is eerder verdacht maar niet veroordeeld voor betrokkenheid bij een schietpartij in februari 2010 bij Het Veerhuis in Nieuwegein. Daar hadden vier mannen een ontmoeting met de compagnon van Marcel D. om over een conflict in het criminele circuit te praten. De vier mannen raakten gewond. Er zijn 27 hulzen gevonden. De rechtbank sprak D. vrij wegens gebrek aan bewijs.

Zie ook:

Twee daders bij moord De Meern

Dode bij schietpartij De Meern (UPDATE2)