Verkoop pand Joep J. aan Hells Angels is rond

Joep J., hoofdverdachte in een omvangrijke vastgoedzaak, heeft gezegd dat de verkoop van een pand op de Markt in Kerkrade aan de motorclub Hells Angels rond is. Justitie probeerde de verkoop eerder nog te blokkeren, maar volgens J. is er al een aanbetaling van tien procent gedaan.

In totaal zou het pand 750.000 euro kosten, meldt regionale zender L1. De verkoop moet nog wel officieel worden vastgelegd bij een notaris. Justitie zei eerder dat het pand niet verkocht kan worden, omdat er beslag op is gelegd. Toen was er alleen nog een mondelinge overeenkomst. De Hells Angels zouden vorige maand de sleutel al hebben gekregen.

Kluisverklaringen in de zaak tegen J.

J. is verdachte in een zaak die vorig jaar uiteen spatte. Justitie heeft mogelijk gebruik gemaakt van de verklaringen van kroongetuige Pascal H. in de zaak tegen J., terwijl de kroongetuige heeft afgedwongen dat zijn verklaringen in de kluis moeten blijven omdat hij geen deal heeft kunnen sluiten met justitie.

De verdediging van J. had aanwijzingen dat de verklaringen van kroongetuige H. toch zijn gebruikt. Het bracht justitie in spagaat, omdat de rechter in de zaak tegen J. van justitie vroeg om de verklaringen aan het dossier toe te voegen. Dat kon niet, omdat de rechter en de Hoge Raad dat verboden hebben. Het OM werd mede daarom niet-ontvankelijk verklaard, maar Joep J. is nog wel verdachte.