Verdachte vergismoord Zweekhorst aangehouden (UPDATE)

In Schiedam is een verdachte aangehouden van de liquidatie van Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs, op 1 januari 2014. Het is een 51-jarige Schiedammer. Hij is verdachte van betrokkenheid bij de liquidatie. Een bron dichtbij het onderzoek meldt aan Crimesite dat het om René F. zou gaan.

Gerrit G.

De politie zegt dat de arrestatie het resultaat is van een onderzoek ‘dat nooit heeft stilgelegen’.

De 44-jarige Zweekhorst was vader van twee kinderen. Hij werd op straat doodgeschoten toen hij zijn honden uitliet. Hij is slachtoffer geworden van een persoonsverwisseling. Mogelijk wilden de moordenaars zijn plaatsgenoot Dennis van den Berg liquideren. Van den Berg is veroordeeld in de zaak van een cocaïnesmokkel middels de corrupte douanier Gerrit G..

René F. is ook veroordeeld in die zaak: tot vier jaar.

Gouden tip

Er is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die de moord op Zweekhorst oplost. Die beloning is nog steeds van kracht wanneer iemand informatie heeft die de zaak rond kan maken, aldus de politie.

Welke rol de verdachte zou hebben gespeeld brengt de politie niet naar buiten. De politie zegt ook te hopen dat getuigen die meer kunnen vertellen over deze zaak nog naar voren stappen.

https://youtu.be/dNjSFS9KERE

Zie ook:

“Paul”: Dubbelspel in de cocaïnemaffia

Gerechtshof wil “Paul” (nog) niet horen

Doussie-zaak: douanier Gerrit G. krijgt 14 jaar

Hoofdverdachte Doussie-zaak plots aangehouden