Verdachte viervoudige moord Enschede overgeplaatst na doodsbedreiging

Dejan A., een van de drie Servische verdachten van de viervoudige moord in Enschede, is overgeplaatst in de gevangenis na een doodsbedreiging. Dat zegt zijn advocaat Roy van der Wal tegen RTV Oost. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zegt dit niet te willen bevestigen ‘uit veiligheid voor de gedetineerde en uit privacyoverwegingen’.

Celinspecties

Dejan A. ontving deze week in de bajes een brief waarin stond dat hij vermoord zou gaan worden. Na melding bij het gevangenispersoneel werd zijn afdeling door een speciale eenheid binnenstebuiten gekeerd op zoek naar een wapen. Dat leverde niets op. A. werd tijdelijk voor zijn eigen veiligheid in de isoleercel gezet. Zijn advocaat vond dat erg overdreven, maar volgens hem is zijn cliënt inmiddels overgeplaatst.

Koelbloedige moordpartij

A. wordt er samen met zijn vader en broertje van verdacht dat hij op 13 november 2018 vier mensen (foto boven) heeft doodgeschoten in een growshop in de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede. Bij de moordpartij werden Artur Sargsyan (34), Max Klaassen (62), Maijkel Akfidan (27) en Tuan Nguyen (43) koelbloedig vermoord. Volgende week is er een derde voorbereidende rechtszitting tegen het drietal. Sargsyan en Nguyen waren bekenden van de politie. Het motief van de moord ligt mogelijk in het feit dat Artur Sargsyan foute wietstekjes heeft geleverd.

Veel bewijs

Volgens justitie is er een waslijst aan bewijs tegen de drie hoofdverdachten. Zo is er dna van één van hen gevonden op een kogelhuls en zijn er bloedsporen van de slachtoffers in de auto van Dejan A. aangetroffen. Daarnaast zaten er sporen van de jongste zoon op een losgetrokken kabel van een camerasysteem in de growshop en zijn ze vastgelegd op beelden.