Verdachte Volksparkmoord overleden

Nedim A. (77), die door de rechtbank is veroordeeld voor de moord op de 41-jarige Ismail Kalaitzi (foto) in het Volkspark in Enschede, is in de gevangenis overleden. Het hoger beroep tegen de bejaarde Nederlandse-Turk diende 9 januari jl. De uitspraak stond gepland voor 23 januari. 

In hoger beroep was tegen Nedim A. twaalf jaar cel geëist voor moord. De rechtbank had A. eerder veroordeeld tot tien jaar cel.

Straatroven

Kalaitzi werd op 23 juli 2015 omstreeks 02:30 uur met meerdere kogels doodgeschoten in het Volkspark in Enschede. Het slachtoffer bleek tijdens politie-onderzoek verschillende straatroven te hebben gepleegd. Hij zou ook Nedim A. tweemaal hebben beroofd, voor totaal 5700 euro.

A. wachtte Kalaitzi in de nacht van 23 juli op in het Volkspark. Daar schoot hij hem neer met drie kogels. Het slachtoffer zou toen om genade hebben gesmeekt, maar dat was tevergeefs. A. schoot Kalaitzi in zijn achterhoofd. De advocaat-generaal stelde 9 januari jl dat er sprake was van moord: Nedim A. handelde met voorbedachte rade. Volgens hem was wraak het motief.

Nedim A. had twee keer aangifte gedaan van beroving en mishandeling, maar tot frustratie van A. had de politie niets met die aangifte gedaan.

Nedim A. stierf in de gevangenis een natuurlijke dood. Met het overlijden van Nedim A. eindigt de strafzaak.