Verdachte wapenhandel vrij voor uitspraak rechter

Richard T., een van de drie broers die wordt verdacht van wapenhandel, is vrijgelaten. De rechtbank doet eigenlijk pas volgende week uitspraak in de zaak, maar heeft al wel vastgesteld dat de straf niet langer zal worden dan de ruim negen maanden die hij al in voorarrest heeft gezeten. T. is daarom vrijgelaten.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. In december werd Richard T. opgepakt samen met zijn broers Peter en Frank en een medeverdachte bij een verkeerscontrole. Ze zouden zich opvallend hebben gedragen. Na fouillering en doorzoeking van de auto werden twee wapens en drugs aangetroffen.

Zes jaar geëist

De politie kreeg na deze vondst toestemming om ook de woning van Peter T. in Loosdrecht te doorzoeken. Bij die doorzoeking werden onder meer zeven pistolen, zeventien Kalasjnikovs, twee geweren en 25 handgranaten gevonden. Ook vond de politie vijf kilo coke. Een doorzoeking op een ander adres leverde nog twee wapens, munitie en een kilo cocaïne op.

Justitie had zes jaar celstraf tegen Richard T. geëist, maar de rechter komt volgende week dus met een veel lagere straf. Tegen zijn broer Peter werd acht jaar geëist, het OM wil Frank T. vier jaar de cel in. Zij zitten nog wel vast. Tegen de medeverdachte is twee jaar geëist, hij is al eerder vrijgelaten.

Lees ook:
Wapens Loosdrecht niet gebruikt bij liquidaties

Wapenvoorraad ‘is oude troep van vader’

Sjaak B.: vrijgesproken ‘wapenhandelaar’

‘Wapenhandelaar’ komt voor in Passage-dossier