Verdachte weet niet waarom hij Julie vermoordde

De Belgische justitie heeft zaterdagmiddag een man aangehouden die wordt verdacht van de moord op Julie Quintens. De verdachte heeft toegegeven de vrouw om het leven te hebben gebracht.

Levenloos

Het gerecht in Leuven hield zaterdagmiddag de 25-jarige B.W. aan, voor de vermeende moord op de de 25-jarige Julie Quintens uit de plaats Tienen, dat tussen Brussel en Hasselt ligt. De man is een ex-buurjongen van Julie. Dit meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Bloed

Julie kwam vorige week vrijdag niet opdagen voor haar werk bij een kapsalon. Daarop werd ze door haar vader levenloos aangetroffen in haar woning. De kapster lag naar verluidt languit op de vloer, volledig gekleed, maar in een onnatuurlijke houding. Er liep bloed uit haar neus. Het Leuvense parket stelde vast dat de vrouw een gewelddadige dood stierf.

Impuls

Volgens de onderzoeksrechter is de verdachte een man die is opgegroeid in een pand in de omgeving van de ouderlijke woning van het slachtoffer. Hij kende haar oppervlakkig. De man kon tijdens zijn verhoor geen reden voor zijn daad aangeven. Hij stelt dat hij in een impuls heeft gehandeld.