Verdachte wees politie de weg

Een verdachte uit het Twentse Wierden heeft in januari de politie tal van plekken in Twente gewezen die gebruikt werden voor de illegale handel in professioneel vuurwerk. Dat schrijft Tubantia. Maandagochtend zei verdachte Jeroen L. (35) bij de rechtbank in Almelo dat rechercheurs hem uit de gevangenis hebben gehaald voor een rit door Twente waarbij hij allerlei loodsen en garageboxen aanwees in onder meer Hengelo en Almelo.

Omkatten

Hij zou ook een adres in Hoge Hexel hebben besproken waar een agent van politie auto’s zou omkatten. Jeroen L. en zijn broer Arend Jan staan terecht in een grote zaak rond de handel in illegaal zwaar vuurwerk. Afgelopen december zijn ze aangehouden.

Gsm

Maandag begon de zaak met een regie-zitting. Jeroen L. vertelde de rechters dat hij door de politie is benaderd om uit de school te klappen. In ruil daarvoor zou een straf die nog boven zijn hoofd hangt, niet worden uitgevoerd. De officier van justitie bestreed dat verhaal. Jeroen L. zou zelf contact gezocht met de politie op de gsm van een politieman.

Deal

Deze zou dit contact meteen hebben voorgelegd aan de officier van justitie. Kwijtschelden van de straf kan niet aan de orde zijn volgens het Openbaar Ministerie. Het is onbekend of aan L. enige deal is voorgelegd. De advocaat van L. wil dat de rechtbank precies uitzoekt wat er in januari is gebeurd.

De strafzaak is voorlopig aangehouden.