‘Verdachte zaak Andy de Heus in beeld’

Politie en justitie hebben een verdachte van de verdwijning van Andy de Heus nadrukkelijk in het vizier. Dat meldt Dagblad Limburgers/Limburgs Dagblad op basis van bronnen rond het onderzoek.

Hoofdverdachte

Het zou gaan om R.S., een inwoner van Stadbroek- Sittard, die momenteel in Duitsland een celstraf uitzit. Hij is daar opgepakt voor drugsdelicten. Gisteren is bevestigd dat het lichaam dat donderdag in Stevensweert is gevonden, inderdaad Andy de Heus is.

De politie zou S., de mogelijke hoofdverdachte van de verdwijning van Andy de Heus in 2012, vanwege zijn detentie tot nu toe ongemoeid hebben gelaten. Dat zou de recherche de tijd geven het onderzoek af te ronden.

Parenclub

Het Openbaar Ministerie wil geen commentaar geven. Ook de familie van het slachtoffer wil niet reageren, omdat ze het onderzoek niet wil verstoren. Vaststaat dat de mobiele telefoon van De Heus in de avond van zijn verdwijning in de buurt van een parenclub aan de Maaseikerweg in Susteren uit de lucht is gegaan. Daar was toen ook de gsm van S. De recherche weet dat de twee niet alleen waren. Bij de dood en de verdwijning van De Heus waren waarschijnlijk meer mensen betrokken