Verdachte Peters ook verdacht van aanslag

De man die verdacht is van de moord op de vermiste hobbyfotograaf Henk Peters uit Doorwerth is ook verdachte van een aanslag op zijn vroegere medeverdachte, afgelopen juli in Arnhem. Dat deelde de advocaat-generaal mee voor het gerechtshof in Arnhem tijdens het hoger beroep in de zaak. J. werd aan het begin van dit jaar vrijgesproken van moord. J. was niet aanwezig tijdens de zitting.

Het stoffelijk overschot van Henk Peters, die na een concert van Kane tijdens Koninginnedag 2009 verdween, is nooit gevonden. De vroegere medeverdachte van de 42-jarige Arnhemmer J. werd juli dit jaar in zijn huis neergeschoten door een insluiper.

Deze man is inmiddels geen verdachte meer in de Peters-zaak, maar wel getuige. Hij raakte bij de aanslag zwaar gewond. De advocaat-generaal zei de verdenking tegen J. van nog niet concreter te willen maken en J. is in deze zaak ook nog niet aangehouden. Het onderzoek in de zaak loopt nog, de woning van J. is onlangs doorzocht.

Amateurfotograaf Henk Peters verdween nadat hij foto’s had gemaakt bij een concert van Kane. Allerlei sporen wezen naar J. Het OM eiste 18 jaar cel tegen hem geëist. Maar sluitend bewijs zag de rechtbank niet, ook al door de afwezigheid van een stoffelijk overschot.

Het gerechtshof beslist op 11 november over de verzoeken van de advocaten in de verdwijningszaak. 

Hier zijn de tweets van verslaggever Harold Schuil van De Gelderlander over de zitting.

Hier alle berichten over de verdwijning van Henk Peters.