Verdachte zaak Nicky Man in hoger beroep

De hoofdverdachte in de zaak Nicky Man gaat in hoger beroep. Dat heeft zijn advocaat aan Crimesite laten weten. De 39-jarige S. werd woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar voor de moord op de 24-jarige Chinees uit Nijmegen. Hij zou hem op 10 maart 2012 hebben doodgeschoten en later die nacht hebben gedumpt in een buitengebied in de buurt van Nijmegen.

S. heeft altijd verklaard niets met de zaak te maken te hebben en zegt onschuldig te zijn. Voor hem en zijn advocaat Mr. Hopmans kwam de uitspraak dan ook onverwachts. ‘Dat was inderdaad een teleurstellende uitspraak’, zegt Hopmans, ‘ik heb al met cliënt overlegd en we gaan in hoger beroep.’

Volgens de advocaat is de verdediging er nog steeds van overtuigd dat het niet onomstotelijk vaststaat dat S. verantwoordelijk is voor de dood van Nicky Man. ‘De officier schetste ook nog eens een beeld dat er ruzie ontstaan zou zijn tussen Nicky en mijn cliënt. Dan zou moord ook onwaarschijnlijk zijn’, aldus de advocaat.

Nicky Man (24) werd in de nacht van 10 op 11 maart 2012 gevonden in een buitengebied bij Nijmegen. Hij bleek te zijn doodgeschoten. Het slachtoffer had twee kogels in zijn hoofd. De rechtbank is ervan overtuigd dat Man in een loods in Nijmegen is vermoord en vervolgens is gedumpt.

Lees hier alles over deze zaak.