Verdachte zakenman uit Heemskerk

De Nederlandse zakenman die de moord op een echtpaar uit België heeft bekend woonde vroeger in Heemskerk. In 2000 was Martijn de H. betrokken bij een dodelijk ongeval. Dat meldt het Noordhollands Dagblad vrijdag. De ouders van De H. hadden tot en met 2002 samen met hun zoon een strandpaviljoen in Heemskerk. Op 2 april 2000 reed de toen 25-jarige Heemskerker een 74-jarige Beverwijkse vrouw dood. Niet lang na het fatale ongeluk vertrok het gezin uit Heemskerk.

In de Belgische Ardennen wilden de familie een nieuwe start maken door een oud hotel nieuw leven in te blazen. Dit hotel is nog steeds in het bezit van de familie. De verdachte woont tegenwoordig in Frankrijk. De dubbele moord wordt daarom onderzocht in Frankrijk, België en Nederland.

Uit onderzoek van Crimesite blijkt dat De H. het afgelopen jaar verschillende mensen in België heeft benaderd. Hij liet merken in geldnood te verkeren. Een aantal jaren terug was hij betrokken bij faillissement van een bedrijf in Antwerpen.

Afgelopen dinsdag werd De H. door de Franse politie aangehouden in Sedan. Hij zat aan het stuur van de zwarte Porsche van het vermoorde echtpaar en was in bezit van hun bankpassen en documenten. Woensdagavond zou De H. een volledige bekentenis hebben afgelegd. Hij zou volgens Franse media in paniek hebben geschoten. Of hij zelf het pistool in bezit had of – zoals één krant meldt – het wapen afgenomen heeft van het echtpaar is onduidelijk.