Verdachten (16, 21) overvalbende in Almere aangehouden

Verdachten (16, 21) overvalbende in Almere aangehouden

De politie heeft maandag een 16-jarige jongen uit Almere en een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden in een onderzoek naar meerdere overvallen in Almere. De verdachten zitten voorlopig vast, maar de politie zegt nog op zoek te zijn naar enkele andere verdachten.


De twee verdachten die vandaag zijn gearresteerd, worden verdacht van betrokkenheid bij meerdere overvallen in Almere tussen september en december 2023. Ze zullen binnenkort worden verhoord over welke rol zij hebben gehad.

De recherche gaat verder met het onderzoek. Ook wordt nog gezocht naar enkele andere verdachten van overvallen in Almere. Daarvan zijn maandag foto’s gedeeld.

Vier overvallen

Het gaat in totaal om vier overvallen in zowel Almere Parkwijk als Almere Buiten. Volgens de politie heeft de dadergroep de overvallen in wisselende samenstelling gepleegd.

Het betreft een overval op de Primera aan de Haagbeukweg, op 15 september 2023. Een overval op een telecomwinkel aan het Noordeindepad (op 6 oktober), waarvan de verdachten inmiddels zijn aangehouden. Daarnaast gaat het om een overval op de Primera aan het Noordeindepad op 11 november én een overval op een cafetaria aan de Rembrandtweg op 2 december. Voor die laatste zaak is een 15-jarige jongen uit Almere aangehouden.