Verdachten aangehouden na schietpartij bij Landsmeer (UPDATE1)

De politie heeft twee verdachten aangehouden, na een schietpartij woensdagmorgen bij Landsmeer. Ze is nog op zoek naar meer daders. Bij het incident zou vanuit twee auto’s zijn geschoten.

Schoten

Rond 11.30 werd er geschoten bij een tankstation aan de afrit van de A10, bij Landsmeer. De politie heeft na het incident twee verdachten aangehouden. In de omgeving van de Hulstweg in Amsterdam werd een 21-jarige Amsterdammer aangehouden. Hier werd ook een van de betrokken auto’s aangetroffen en inbeslaggenomen, een middenblauwe Volkswagen Polo. Deze auto heeft schade opgelopen. In een bedrijf in de omgeving aan de Klimopweg in Amsterdam werd een tweede verdachte aangehouden, een 22-jarige Amsterdammer.

De politie heeft de omgeving van het tankstation afgezet voor onderzoek. Hierbij zijn speurhonden ingezet. Ook cirkelde er een helikopter boven de plaats delict.

Op zoek

Na de schietpartij zijn een of meer betrokkenen gevlucht in de richting van Amsterdam-Noord. De politie is daar rond de Hulstweg met veel agenten op zoek geweest naar de daders. Ook daar werd de omgeving afgezet. Er is een auto in beslag genomen.

Bij de schietpartij werd volgens de politie vanuit twee auto’s geschoten.

Op de IJdoornlaan, de Hulstweg en aan de Klimopweg heeft onderzoek plaatsgevonden met onder andere speurhonden, forensische opsporing en de politiehelikopter. Er zijn meerdere hulzen aangetroffen.

Tweede auto

De politie tast nog in het duister over het tweede voertuig en de inzittenden. Getuigen hebben het over een lichtkleurig, klein model auto met een zwart dak. Ook is de aanrijdroute van de auto’s nog onduidelijk.

Vooralsnog zijn er geen gewonden bekend, hoewel nog niet alle betrokkenen in beeld zijn bij de politie.