Verdachten aangehouden voor intimidatie persfotograaf

Woensdag zijn twee mannen aangehouden die er van worden verdacht op vrijdag 14 mei een steen door de ruit te hebben gegooid bij het ouderlijk huis van de Vlaardingse persfotograaf Joey Bremer. Er werden die avond meerdere stenen tegen het huis in Vlaardingen aangegooid. Eén van de stenen vloog door het slaapkamerraam van de moeder van de fotograaf die op dat moment juist naar bed ging. Zij bleef ongedeerd.

Hendrik-Ido-Ambacht

De recherche startte een onderzoek waarbij informatie uit verklaringen, buurtonderzoek en camerabeelden werd gecombineerd. Verder onderzoek naar de beschikbare informatie leidde uiteindelijk tot de aanhouding van een 22-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht en een 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Journalisten

Joey Bremer fotografeert nieuws in de regio Rijnmond. De politie zegt het bedreigen van journalisten als een zeer ernstig misdrijf te zien omdat het de democratische rechtsstaat ondermijnt. Volgens de politie maken de politie en het Openbaar Ministerie zich daarom hard voor de bescherming van journalisten op straat en onderzoek naar bedreigingen als die zich voordoen.