Verdachten “aanslag” vrijgelaten

De rechtbank in Tanger, Marokko, heeft de hechtenis van vier verdachten die waren aangehouden voor een schietpartij en de diefstal van een auto van de Nederlander Khalid L. opgeheven. De mannen blijven wel vastzitten op een verdenking van internationale drugshandel, aldus een bron bij justitie in Marokko. 

De verdachten zijn geconfronteerd met de slachtoffers L. en zijn metgezel, een Spaanse kickbokser van Marokkaanse afkomst, maar ze zijn door hen niet geïdentificeerd. De Spanjaard werd bij de overval in beide benen geschoten. De Mercedes AMG van L. werd door de aanvallers meegenomen.

CIE

Volgens dezelfde bron zijn Nederlandse rechercheurs van de Criminele Inlichtingeneenheid (CIE) in Tanger op bezoek geweest om te spreken met betrokkenen bij het incident. Zij zouden ook hebben geprobeerd te spreken met Hamza B. die in Marokko vastzit op verdenking van betrokkenheid bij de dubbele moord in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt.

Marokko

Eind vorig jaar bleek tijdens een terechtzitting tegen twee andere verdachten dat B. waarschijnlijk in Marokko zal worden berecht. Bredanaar Khalid L. is een bekende van plaatsgenoot Chris B. die zelfmoord pleegde in het Haarlemse huis van bewaring. B. was aanwezig bij de liquidatie van Najib B. alias BouhBouh in oktober 2012 in Antwerpen.