Verdachten aanslag Yakhlaf blijven vastzitten

Het onderzoek van justitie naar de twee verdachten van de liquidatie van Chahid Yaklaf (27) in Kerkdriel, op Oudjaarsdag 2015 is voorlopig niet klaar. Dat zei de officier van justitie woensdag tijdens een pro forma-zitting bij de rechtbank Arnhem.

Verlengd

De advocaten van de twee verdachten, de 22-jarige Amsterdammer Hicham M. en de 26-jarige Mohamed H. uit Capelle aan den IJssel, hadden geen verzoek gedaan hun voorlopige hechtenis te schorsen. De rechtbank heeft hun hechtenis met drie maanden verlengd.

Doorzeefd

De twee zouden bij de uitgang van Camping Maaszicht in Kerkdriel de auto van Chalid Yaklaf met twee automatische wapens hebben doorzeefd. De drie inzittenden vluchtten met de auto weg naar Hoenzadriel. Yakhlaf overleed in een ziekenhuis de andere twee waren lichtgewond. Yakhlaf was ondergedoken op de camping omdat hij al langer werd bedreigd.

Jas

Het technisch onderzoek in de zaak is mogelijk in juli afgerond maar er moeten ook nog een aantal getuigen worden gehoord, onder meer over dat onderzoek. Er zijn donsveertjes in de auto van Hicham M. gevonden, afkomstig van een jas die mogelijk tijdens de liquidatie is gedragen. Ook worden kledingstukken onderzocht op kruitsporen. Hicham M. ontkent bij monde van zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers bij de liquidatie aanwezig te zijn geweest. M. zegt zijn auto en zijn telefoons te hebben uitgeleend.

Zie de eerdere berichten over de zaak:

‘Sterk bewijs tegen verdachten Yakhlaf-zaak’

Tweede aanhouding in zaak Yakhlaf

Moordenaars Yakhlaf wachtten al dagen (VIDEO)