Verdachten aanslagen WFC gearresteerd

Maandagmorgen heeft de politie twee verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de schietincidenten bij het World Fashion Centre (WFC) in mei en juni van dit jaar. In twee gevallen werd een explosief gebruikt en in één geval werd geschoten. Er vielen geen gewonden. Een 39-jarige Turkse verdachte werd in zijn woning in Amsterdam aangehouden. Een verdachte van 24 jaar werd op de Amstelboulevard aangehouden. De aanhoudingen zijn voortgekomen uit het onderzoek naar ondergronds bankieren bij bedrijven in het WFC.

Bij de Turkse verdachte werden meerdere handvuurwapens aangetroffen.

Op 3 augustus jl zijn rechercheurs met medewerkers van andere opsporingsdiensten toren 3 van het WFC binnengevallen. Zestien bedrijven werden gecontroleerd waarbij zes verdachten werden aangehouden. De recherche nam verder geldtelmachines, computers, administratie en een geldbedrag van 840.000 euro in beslag.

Binnen het WFC zijn bedrijven bezig met ondergronds bankieren en witwassen. Er zijn nu bedrijven die samenwerken met de politie. Een politierechercheur:  ‘Het is goed om te zien dat ook derden de moed tonen om misstanden aan te pakken. Wij zullen dat zeker blijven steunen en moedigen andere branches aan om ook goed te kijken naar criminele uitwassen in eigen gelederen.’

Cash gevonden bij actie WFC

Ondergronds bankieren in WFC

Derde aanslag op winkel WFC