Verdachten brachten auto terug naar België

De twee verdachten die opgepakt zijn in de verdwijningszaak van de Belg Jelle Leemans (27) hebben zijn auto op de dag van de verdwijning terug gereden naar België. Door camerabeelden die in het Belgische Brasschaat zijn gemaakt, is een van de verdachten in beeld gekomen bij de politie. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen dinsdag.

Volgens de krant werd anderhalf uur nadat de telefoon van Leemans in Roosendaal werd uitgeschakeld, zijn Audi A3 nog gespot. Camerabeelden signaleerden het voertuig op de Sint Jobsesteenweg in Brasschaat. Later op de dag is de auto teruggevonden in Merksem.

Tweede auto

Na bestudering van de beelden zijn onderzoekers gaan zoeken naar een tweede wagen waarmee de verdachten weer terug naar Nederland zijn gereden. Tijdens het onderzoek is een telefoon van een van de twee verdachten afgetapt.

Voorarrest

Maandag werd door de rechter-commissaris in Breda bepaald dat de verdachten nog twee weken in voorarrest blijven zitten. De 31-jarige F. van V. uit Roosendaal en de 42-jarige E.F. uit Rijsbergen zitten in beperking en worden verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van de Belg.

Gijzeling

Volgens BN DeStem zijn beide verdachten al eens eerder in het nieuws gekomen. In 2011 hielden zij namelijk in Roosendaal een Belgische moeder met haar baby gegijzeld in verband met een gokschuld.