Verdachten diamantroof Zaventem ontkennen

Zeven verdachten die zijn aangehouden voor de diamantroof op de luchthaven Brussels Airport in Zaventem ontkennen betrokken te zijn bij de roof. Volgens hun advocaten heeft het onderzoek weinig concrete aanwijzingen hebben opgeleverd tegen de verdachten. Zij pleiten dan ook voor hun vrijlating.

Daarnaast zouden delen van het onderzoek niet wettelijk zijn verlopen. Zo werden de telefoons van de verdachten afgetapt, maar volgens de advocaten is dat niet legaal verlopen.

Van de zeven verdachten die in België zijn aangehouden, wordt er een van verdacht dat hij heeft deelgenomen aan de overval. Hij zou de in Frankrijk aangehouden hoofdverdachte kennen.

Zijn advocaat ontkent echter dat zijn cliënt iets met de zaak te maken heeft. Bij een huiszoeking en het afluisteren van telefoons zou niet belastends tegen de verdachte zijn gevonden.

De zes andere Belgische verdachten worden gezien als heler van de diamanten. Bij zeker twee van hen is ook niets gevonden bij huiszoekingen.

Bij een overval in februari op de luchthaven in Zaventem, bij Brussel, namen zeker acht gewapende mannen 121 colli’s met diamanten mee. De buit zou zo’n 50 miljoen dollar waard zijn.

Vorige week werden zeven verdachten aangehouden in België, twee in Zwitserland en één in Frankrijk. De verdachte in Frankrijk wordt gezien als de bedenker van het plan.

België heeft om zijn uitlevering gevraagd, maar die komt er voorlopig nog niet. De verdachte verzet zich tegen zijn uitlevering. Volgens zijn advocaat is in het mandaat niet goed omschreven in welke mate zijn cliënt betrokken zou zijn bij de roof. De Franse justitie heeft de beslissing over het uitleveringsverzoek daarom uitgesteld tot 30 mei.

Overvallers Zaventem dachten geld te roven

31 arrestaties diamantroof Zaventem

Overvallers Zaventem in uniform

Overval diamanttransport Zaventem