Verdachten diefstal 600 kilo coke uit politiekluis Curaçao langer vast

De drie verdachten die deze maand zijn aangehouden voor hun mogelijke betrokkenheid bij een drugsroof op het politiebureau van Rio Canario (Curaçao) blijven twee weken langer vastzitten. Het drietal wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van 600 kilo cocaïne op het politiebureau in Willemstad, ruim drie jaar geleden. Een van de verdachten is een 30-jarige ex-politieagent.

Voorarrest

Curacao.nu schrijft dat de rechter-commissaris heeft besloten dat de drie verdachten in elk geval tot na nieuwjaar in voorarrest blijven zitten. De verdachten zitten in beperkingen. Justitie sluit niet uit dat er meer arrestaties volgen.

Het politieteam dat bestaat uit leden van het Korps Politie Curaçao en het Recherche Samenwerkingsteam (RST) doet onderzoek naar de relatie tussen de drie verdachten, hun betrokkenheid bij de roof en bij de handel in drugs.

In totaal zijn in de zaak zes verdachten aangehouden.

Protest

Op 14 oktober 2018 drongen onbekenden het politiebureau van Rio Canario binnen en gingen er vandoor met 600 kilo in beslag genomen cocaïne. De daders forceerden twee metalen deuren om bij de drugs te kunnen komen. Verschillende rechercheurs van het politiekorps Curaçao legden daarna hun werk neer. Dat deden ze in reactie en uit protest tegen de roof van de grote partij coke.

Arrestaties

Een jaar na de drugsroof werden twee verdachten aangehouden, waaronder een 30-jarige voormalig politieagent. Die werden daarna weer vrijgelaten, maar het Openbaar Ministerie wil niet zeggen of die twee nog steeds verdachten zijn en of de arrestaties van eerder deze maand gelinkt zijn aan de eerdere arrestaties.