Verdachten dodelijke schietpartij A’dam-ZO vast

De politie heeft op maandagochtend meerdere Amsterdammers aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 24-jarige Isilnando Kammeron. Die is op 10 oktober rond 23.30 doodgeschoten op de Meibergdreef op de stoep van het AMC.

Fiets

Kammeron werd door meerdere schoten geraakt. De schutter vluchtte op een mountainbike in de richting van station Holendrecht. Meerdere politie-eenheden en een politiehelikopter kamden de omgeving uit en de meldkamer zette Burgernet in. De schutter was een donkergetinte man en hij droeg die avond een rode jas en een petje.

Mogelijke aanleiding

Mogelijk is de aanleiding voor de aanslag was een steekpartij en een mishandeling door Kammeron eerder op de avond in een snackbar aan het Reigersbos. Na die mishandeling zijn het slachtoffer en een vrouw naar het Holendrechtplein gelopen. Mogelijk zijn zij daarbij achtervolgd door een of meer personen. Getuigen verklaren dat ter hoogte van metrostation Holendrecht een groep van vijf tot 7 personen gezien, waarvan een met een fiets (mogelijk een mountainbike of een BMX). Een van die personen was gewond aan zijn gezicht.

Kammeron had een strafblad vol geweldsmisdrijven, onder meer mishandelingen van vrouwen.