Verdachten drugslab Waalwijk vrijgelaten

Drie mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij een groot drugslab in Waalwijk zijn vrijgelaten uit voorarrest. Zo heeft de rechtbank in Breda bepaald.

Het Openbaar Ministerie (OM) zou donderdag eigenlijk met een strafeis komen tegen de verdachten. Maar doordat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) met een ingewikkeld rapport kwam dat voor de rechtszaak aan het strafdossier is toegevoegd, heeft de rechter besloten de zaak aan te houden.

Drugslab

Drie mannen werden vorig jaar juli in een bedrijfsruimte aangehouden, daar was het drugslab gevestigd. Een man uit Tilburg (32) en twee personen uit Breda (51, 54). Het drietal wordt verdacht van dat ze bijna vier maanden lang MDMA, amfetamine en grondstoffen voor de drugs hebben gemaakt en verhandeld. De synthetische drugs werden geproduceerd in twee laboratoria.

Daarnaast zou de oudste man uit Breda in een pand in zijn woonplaats ruim drieduizend wietplanten hebben geweekt. Dat zou hij tussen februari en half juli 2013 hebben gedaan.

Rapport

Het rapport van het NFI is te ingewikkeld om op korte termijn te interpreteren, daarom vroeg de advocaat van een van de mannen om uitstel. De mannen zitten al een jaar in voorarrest, daarom is door de rechtbank besloten dat ze het verdere verloop van de zaak in vrijheid mogen afwachten.

Wanneer de inhoudelijke behandeling start, is nog niet bekend.