Verdachten gearresteerd in viervoudige moordzaak Enschede (UPDATE)

Het rechercheteam in de zaak van de viervoudige moord in Enschede heeft maandagmiddag opnieuw twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij die moorden. De aangehouden mannen worden tevens verdacht van een ander zwaar geweldsincident, gepleegd in Hengelo eerder deze maand.

Hengelo

De twee verdachten, van 32 en 57 jaar, komen uit Hengelo en worden verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van vier mannen op 13 november in een pand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede. Volgen TC/Tubantia gaat het om een vader en zoon: Dejan (32) en Camil (57) A.
De mannen stonden vorig jaar oktober voor de rechter in Almelo gestaan op verdenking van handel in wiet en inbraak. Vader werd vrijgesproken en de zoon veroordeeld.

Ze zijn ook verdacht van een mishandeling en het schieten met een vuurwapen op 7 november in Hengelo.

Doorzoekingen

In het kader van beide misdrijven waren maandag doorzoekingen in een aantal panden in Twente aan de gang. Meerdere aanhoudingen sluit de politie niet uit.

Op de avond van 13 november verrichtte het rechercheteam twee aanhoudingen in de omgeving van Dordrecht. Deze twee mannen uit Enschede bleken echter geen betrokkenheid te hebben bij de viervoudige moord. Ze zijn in vrijheid gesteld en geen verdachten meer.

Zie ook:

Politie wil speculaties over Enschedese moorden tegengaan

Verdachte Enschedese moorden geen verdachte meer