Verdachten gearresteerd voor liquidatie Marrakech (UPDATE4)

De Marokkaanse autoriteiten hebben bekend gemaakt dat ze verschillende personen hebben gearresteerd die worden verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van een man op een terras in Marrakech gisteravond. Het slachtoffer wordt door sommige media in Marokko ‘Hamza C.’ genoemd.

Afpersing

Volgens Marokkaanse media zijn er zes verdachten gearresteerd in Casablanca. Over de identiteit van de verdachten is nog niets bekend. Wel zouden ze gelieerd zijn aan drugshandel en afpersing.

Het vuurwapen dat is gebruikt bij de liquidatie is inmiddels door de politie gevonden. De motorscooter waarop de schutters waren gevlucht is eerder al uitgebrand aangetroffen.

No Limit

Volgens Wouter Laumans, onder andere auteur van het boek Mocro Maffia is de club waar de moord plaatsvond eigendom van Mustafa ‘Moes’ F. (44). Hij bezit verschillende horecagelegenheden in Marokko. In Nederland is hij de man zijn achter de beruchte club No Limit in Zoetermeer. Die werd al eens gesloten op last van de burgemeester, onder andere omdat er verschillende geweldsincidenten hadden plaatsgevonden.

Zijn advocaat zegt hierover tegen Crimesite:

Hij is geen eigenaar van No Limit. Alle ophef van vandaag verbaast me. Er gaan vooral verhalen over hem maar die zijn meestal niet feitelijk juist. Voorzover ik weet is hij momenteel geen verdachte in enig Nederlands strafrechtelijk onderzoek.

Twee jaar cel

Mustafa F. komt uit Amersfoort en heeft de Marokaanse nationaliteit. Hij is enige jaren geleden Nederland uitgezet. Hij was enige tijd verdachte in verschillende liquidatie-onderzoeken in Nederland maar is daar niet voor vervolgd. Hij heeft in Nederland een veroordeling voor wapenbezit op zijn naam. De rechtbank legde hem twee jaar cel op.

Volgens Het Parool was Mustafa F. geliëerd aan de in 2014 vermoorde Amsterdammer Samir B., die volop in de grootschalige cocaïnehandel zat.

‘Moes’ is een bekende persoon in Marrakech. Hij rijdt er rond in dure bolides en kocht in een paar jaar tijd veel vastgoed.

Mogelijk is Hamza C., de student die werd doodgeschoten, slachtoffer van een vergissing.