Verdachten grensrechter-zaak langer vast

De drie verdachten die betrokken zouden zijn bij de dood van de 41-jarige grensrechter uit Almere blijven zeker nog twee weken in voorarrest. Dat heeft de rechter commissaris donderdag bepaald. De drie jongens van 15 en 16 jaar worden verdacht van doodslag, mishandeling en openlijke geweldpleging. De 41-jarige Richard Nieuwenhuizen werd afgelopen zondag mishandeld na een voetbalwedstrijd en is later overleden aan zijn verwondingen.

Na afloop van de wedstrijd tussen de B3 van Buitenboys en de B1 van Nieuw Sloten uit Amsterdam vielen enkele spelers van de Amsterdamse club de grensrechter van de tegenpartij aan. Daarbij is geschopt en geslagen. Na het incident is het slachtoffer onwel geworden en naar het ziekenhuis vervoerd waar hij maandagmiddag aan de gevolgen van zijn verwondingen is overleden.

Er was eerder nog sprake van meer verdachten in deze zaak, maar vooralsnog blijft het bij deze drie jongens. Het gaat om twee jongens van 15 en een jongen van 16 jaar uit Amsterdam. 

Komend weekend heeft de KNVB alle amateurwedstrijden afgelast in verband met het overlijden van Richard Nieuwenhuizen. In het betaald voetbal (profs) wordt met een rouwband gespeeld en zal er een minuut stilte zijn voor aanvang van de wedstrijden.  

Lees ook:

Drie verdachten in grensrechter-zaak 

Politie: Mishandelde grensrechter overleden (UPDATE)