Verdachten grote Friese drugszaak op vrije voeten

Vier verdachten in de drugszaak “Vidar” worden op vrije voeten gesteld. Dat heeft advocaat Jan-Hein Kuijpers donderdag laten weten. De rechtbank heeft maandag bepaald dat hun voorlopige hechtenis wordt geschorst. In de zaak worden onder meer leden van motorclubs verdacht die in harddrugs zouden hebben gehandeld. Justitie heeft in de zaak een criminele burgerinfiltrant ingezet.

De verdachten worden onder voorwaarden geschorst. Ze mogen onderling geen contacten hebben. Ook moeten ze zich periodiek melden bij de Reclassering en ze mogen Nederland niet verlaten.

De rechtbank houdt rekening met bijzondere persoonlijke omstandigheden van verdachten hoewel de rechtbank de aanwijzingen die justitie heeft aangedragen tegen sommige van hen op dit moment nog wel voldoende om ze langer vast te houden. Er zijn in de zaak acht verdachten, die zijn nu allemaal op vrije voeten. Advocaat Kuijpers vindt dat zijn cliënt Justin S. door de criminele burgerinfiltrant is uitgelokt. Hij denkt dat de zaak daarop uiteindelijk stuk zal lopen.

Zie eerdere berichten:

Hoe een criminele burgerinfiltrant een Fries drugsnetwerk oprolde

Criminele burgerinfiltrant kreeg 70 euro per uur