Verdachten Haagse schietpartij blijven vast

De politie gaat woensdagavond in en om de Beverweerdstraat in Den Haag-Moerwijk flyers uitdelen waarin informatie wordt gevraagd over de gewelddadige dood van een 41-jarige Antilliaanse Hagenaar die daar op 18 juni in een woning werd gevonden. Hij bleek te zijn neergeschoten. Van de vier aangehouden verdachten moeten drie van de vier op verdenking van het medeplegen van moord vast blijven zitten.

(beeld Omroep West)

Niet rond

Dat hebben verschillende bronnen aan Crimesite bevestigd. De vordering in de moordzaak tegen een 56-jarige verdachte werd afgewezen. De verdachten zijn net als het slachtoffer van Antilliaanse komaf. Ze moeten alle vier nog in ieder geval 14 dagen in bearing blijven. Omdat de politie woensdagavond gaat flyeren om getuigen te vinden lijkt het erop dat de zaak nog niet rond is.

Gang

Het slachtoffer is op 18 juni omstreeks 22.15 uur dood aangetroffen door de politie in de gang van de woning. Buren hadden de politie gebeld omdat ze schoten hadden gehoord. Een 22-jarige verdachte meldde zichzelf de dag na het schietincident op het politiebureau in Den Haag. Diezelfde dag hield de politie in Den Haag nog drie verdachten aan: een 56-jarige man zonder vaste woon- en of verblijfplaats en twee Delftenaren van 39 en 50 jaar. 

Scenario's

Over de aanleiding van de schietpartij en de identiteit van het slachtoffer zijn geen mededelingen gedaan. De verdachten zitten in beperkingen. De politie zegt wel met meerdere scenario's rekening te houden, één daarvan is een ruzie over een geldbedrag. Eén bron stelt dat er een conflict was over een geripte partij van 50 kilo cocaïne.