Alle verdachten Hooge Zwaluwe op vrije voeten (UPDATE)

In de zaak van de dubbele moord in Hooge Zwaluwe komen alle verdachten aan het eind van de maand vrij. De rechtbank in Breda heeft de voorlopige hechtenis van verdachte Youssef C. opgeheven wegens het ontbreken van voldoende bewijs.

Woonadres

De hechtenis van Samir T. en Michel H. is geschorst. De voorlopige hechtenis van Roy O., Ghalid T. en Mohammed L. is ook geschorst voor onbepaalde tijd, omdat het bewijs niet opweegt tegen hun persoonlijke belangen.

De verdachten moeten in de buurt van hun woonadres verblijven en moeten zich wekelijks melden bij de Reclassering. Samir T. en Michel H. worden nu overgeleverd aan België omdat ze daar nog straffen voor andere misdrijven moeten uitzitten.

Vergelding

Het Openbaar Ministerie vond dat van vrijlating geen sprake kan zijn omdat er een groot risico zou zijn op gewelddadige vergeldingsacties.

Justitie gaat ervan uit dat de Nederlander Brian Dalfour en Macedoniër Muljainm Nadzak zijn doodgeschoten door zes Antwerpenaren. Zij zouden vijftien kilo cocaïne van hen hebben willen kopen voor 390.000 euro. Bij de afrekening is iets mis gegaan. Geld en drugs zijn nooit door de politie gevonden.

Reconstructie

Op 12 januari is er weer een pro forma-zitting en de inhoudelijke behandeling volgt op zijn vroegst komende zomer. Op 27 november is er een reconstructie van de gebeurtenissen in het vakantiehuisje bij Drimmelen. Daarna komen de verdachten op 30 november vrije voeten.

Alle berichten over de zaak.