Verdachten kasteelheer weer vast

De politie in België denkt in de zaak van de verdwijning van de verdwijning van kasteelheer Stijn Saelens een doorbraak te hebben. Er zijn zes personen opgepakt, die al eerder waren aangehouden maar weer vrijgelaten. Onder hen is de schoonvader van Saelens. Diens advocaat, Jef Vermassen, heeft dat tegenover Belgische media bevestigd.

Donderdag moeten de zes verdachten voor de onderzoeksrechter verschijnen. De genoemde schoonvader is de in het Westvlaamse dorp Wingene bekende dokter André Ghyselbrecht. Vier van de zes die nu in de cel zitten, werden vorig weekend ook al opgepakt, maar werden later vrijgelaten. Het zijn drie Tsjetsjeense mannen en een 62-jarige man uit Aalter. Die laatste zou een bekende zijn van de schoonvader en tevens een bekende in het onderwereldmilieu, met onder meer een link met de hormonencriminaliteit.

 

Het zestal is woensdagavond opgepakt en dezelfde avond opnieuw verhoord.

De onderzoeksrechter zal vandaag bepalen of ze moeten voorgeleid worden en in bewaring gesteld. Volgens het parket zijn de arrestaties gebaseerd op nieuwe elementen.

Nadat de 34-jarige Saelens verdwenen was vond zijn vrouw bij haar aankomst op het kasteel bloed, een sleepspoor en een kogelhuls. De politie heeft wel gezocht, op verschillende locaties maar de kasteelheer is nog altijd spoorloos.

Lees meer over de zaak:

‘Kasteelheer in de rode cijfers’ 

Mysterie rond kasteelheer 

Lees hier uitgebreide berichtgeving in De Morgen.