Verdachten kasteelmoord vrij

Twee verdachten in de zaak rond de kasteelmoord zijn vrijgelaten. Het gaat om de arts André Gyselbrecht en zijn zoon Peter. Zij zijn schoonfamilie van de in eind januari vermoorde kasteelheer Stijn Saelens en zouden opdracht hebben gegeven om hem te vermoorden.

De 34-jarige Stijn Saelens verdween in januari van zijn kasteel in Wingene, op twintig kilometer van Brugge. In het kasteel vond de politie bloed en een kogelhuls. Een maand later werd het lijk van Saelens in een bos gevonden.

Vader en zoon Gyselbrecht zou een vriend van de familie opdracht hebben gegeven om hem te vermoorden, omdat de arts van plan was om te verhuizen naar Australië, waar hij zich met zijn zoon en dochter wilde aansluiten bij een sekte. André heeft toegegeven dat hij opdracht heeft gegeven om zijn schoonzoon ‘af te ranselen en voor enkele dagen te gijzelen’.

André en Peter Gysenbrecht blijven verdacht in de zaak en mogen het land niet verlaten. Ook mogen ze geen contact opnemen met andere verdachten en moeten ze ’s avonds binnenblijven. Daarnaast moeten ze in contact blijven met justitie.

Er zitten nog twee verdachten voor de moord vast: hoofdverdachte Pierre Serry, bij wie het lijk in de achtertuin werd gevonden, en de Nederlandse crimineel Tinus van W. Hij zou een bemiddelende rol hebben gespeeld tussen de uitvoerder en de opdrachtgevers van de moord. 

Alle berichten over de kasteelmoord.