Verdachten tijdens achtervolging op betonblok

Twee mannen zijn in Werkendam donderdagavond  tijdens een achtervolging op een betonblok geknald. Ze waren met de auto op de vlucht voor de politie omdat ze drugs in hun bezit hadden. Er is niemand gewond geraakt.

Achtervolging

Op de A27 begon de achtervolging donderdagavond. Het rijgedrag van de mannen viel agenten op, daarop besloten zij om de auto aan de kant te zetten. In plaats van de auto aan de kant te zetten, ging de bestuurder er met een noodgang van 170 km/u vandoor.

De mannen reden Werkendam binnen en daar werd de snelheid in de bebouwde kom zelfs opgeschroefd. De bestuurder doofde de lampen van de auto waarop de achtervolgende agenten de verdachten even uit het oog verloren. Al snel werd de auto teruggevonden tegen een betonblok in de buurt van een veerpont.

Gripzakjes

De bestuurder was een 34-jarige Fransman, die meteen werd aangehouden. De politie vermoedt dat hij in paniek is geraakt toen hij de agenten zag. In de auto werden twee gripzakjes wiet en hasj aangetroffen en een doosje wietolie. De 22-jarige bijrijder –zonder vaste woon- of verblijfplaats-  werd in de bosjes gevonden waar hij zich had verstopt.

Beide mannen zijn meegenomen naar het politiebureau.