Vuurwapen liquidatie Bakkali gevonden (VIDEO)

Er zijn in Opsporing Verzocht ook bewegende beelden vrijgegeven van de verdachte van de moord op Nabil Bakkali. Het vuurwapen waarmee de moord is gepleegd is waarschijnlijk gevonden. De verdachten die zijn aangehouden zijn door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. 

Schutter

De vermoedelijke schutter, Shurandy S. (41) uit Hilversum wordt verdacht van moord en wapenbezit. In de omgeving van de vermoedelijk gebruikte vluchtauto zijn twee vuurwapens aangetroffen waaronder het vuurwapen dat waarschijnlijk bij de liquidatie is gebruikt.

Dna-sporen

Op het andere wapen zijn dna-sporen aangetroffen van de 31-jarige en de 34-jarige man die afgelopen zaterdag werden aangehouden. Op grond van deze dna-match worden beide mannen verdacht van medeplichtigheid.

De 34-jarige man uit Den Haag – en zijn 34-jarige vriendin uit Wassenaar die tegelijk met hem is aangehouden –  zijn vandaag voorgeleid en in bewaring gesteld op verdenking van wapenbezit omdat bij de doorzoeking van de woning – waarin zij samen verbleven – wapens werden aangetroffen. De politie doet nog onderzoek naar de betrokkenheid van de man bij de liquidatie.

Beperkingen

De rechter-commissaris heeft vandaag de rechtmatigheid van de aanhouding van de 31-jarige man uit De Lier getoetst en de inverzekeringstellingsperiode met drie dagen verlengd. De politie doet nog onderzoek naar zijn mogelijke rol bij de liquidatie.

Het onderzoek naar de liquidatie is nog in volle gang. Alle verdachten zitten in volledige beperkingen, wat inhoudt dat ze met niemand behalve met hun advocaat contact mogen hebben. Daarom zijn politie en Openbaar Ministerie terughoudend met het geven van meer informatie over het onderzoek.

https://youtu.be/mFa8DCKUtT4

Zie ook:

De foto’s van schutter Bakkali

Zwaar beveiligde uitvaart Reduan

Zo pakte de politie de Bakkali-verdachten

Aanhoudingen voor moord Reduan Bakkali